Fiecare inspirație te ancorează în prezent, o invitație la o stare de conștiință superioară.
Fiecare expirație eliberează straturi de identitate impuse sau asumate revelând frumusețea nealterată a sinelui tău.
Conectează-te cu esența ta!

Calm
interior
Pe măsură ce inspiri și expiri profund, mintea se liniștește, ego-ul se domolește, creând spațiu pentru o stare de prezență și conștientizare.
Blocaje
emoționale
Respirația conștientă te ajută să eliberezi tensiuni acumulate și blocaje care împiedică expansiunea conștiinței tale. Inspiră lumina devenirii, expiră umbrele trecutului.
Maestrul
interior
Când te reconectezi cu Maestrul Interior, o alchimie subtilă te transformă. Limitele percepției se extind, iar pacea interioară devine o ancoră în furtunile existențiale
Stări extinse
de conștiință
Prin respirația ritmică și muzica evocatoare, mergem dincolo de limitările minții accesăm stări extinse de conștiință, unde, intuiția șoptește și conexiunile ascunse devin clare.
Întrebări frecvente
Dezvoltată de Michael Stone, Respirația Neurodinamică se bazează pe fundamentele respirației Holotropice și ale Terapiei Transpersonale, dezvoltate de Stanislav Grof si puternnic influentate de Carl Jung.
Combinând respirația ritmică cu muzica evocatoare și intenția focalizată, respirația Neurodinamică ocolește mintea analitică și accesează sistemul limbic, centrul emoțional al creierului, cu o beneficii în plan mental și emoțional.
Tehnica de respirație va fi explicată la începutul fiecărei sesiuni, dar nu există un mod absolut corect de a respira. Instrucțiunea generală este să respiri "mai adânc și mai rapid". La început, se recomandă respirația pe gură și respirația diafragmatică, adică respirația adâncă în plămâni, unde, atunci când inspiri, burta se extinde puțin, iar când expiri, se retrage. De asemenea, se recomandă respirația circulară, fără pauză în partea de sus sau de jos a respirației. După un anumit timp, corpul își va găsi propriul ritm. Important este să obții mai mult oxigen decât de obicei și să rămâi concentrat pe respirație, pentru a evita întoarcerea minții la gânduri obișnuite.
Este important de menționat că respirația neurodinamică nu este o tehnică de relaxare, ci mai degrabă o metodă de a accesa și procesa emoții și experiențe reprimate. Așa că, deși poate fi benefică pentru mulți, nu este neapărat potrivită pentru toată lumea. Este important să discuți cu un medic sau terapeut înainte de a începe orice nouă tehnică de respirație, mai ales dacă ai probleme de sănătate preexistente, cum ar fi bolile cardiovasculare, epilepsia sau tulburările psihice.
Respirația neurodinamică poate induce stări extinse de conștiință și poate scoate la suprafață emoții reprimate, ceea ce poate fi copleșitor pentru unele persoane. De aceea, este crucial să practici această tehnică într-un mediu sigur și susținut, sub îndrumarea unui profesionist calificat.
Participanții ne spun adesea despre cum respirația neurodinamică îi ajută să își liniștească mintea, creând spațiu pentru o stare de prezență și conștientizare sau cum sesiuni regulate de respirație îi ajută să elibereze tensiunile acumulată și blocajele care îi țin în loc in viața personală. Mai mult, stresul și anxietatea se domolesc, sentimentul de conexiune cu sinele și lumea se accentuează, echilibrul emoțional se restabilește.
Respirația neurodinamică nu este o tehnică sau un tratament medical, deși unii psihologi o pot recomanda.
Cu excepția retreat-urilor sau programelor individuale, sesiunile noastre de Respirație Neurodinamică, se desfășoară online, live (in timp real) și durează aproximativ 90 de minute. Începem cu o scurtă introducere în care discutăm despre tehnica respirației și răspundem oricăror întrebări, continuăm cu o meditație de liniștire, urmată de o sesiune de 60 de minute de respirație, pe un fundal sonor special.
Pe durata sesiunii efective de respirație nu vor fi întreruperi, dar facilitatorii vă stau la dispoziție printr-un canal privat dacă aveți nevoie de ajutor.
După sesiune participanții au timp să își împărtășească experiența cu grupul sau în privat, dacă doresc. Fiecare sesiune este moderată de cel puțin doi facilitatori cu experiență în respirație sau suport terapeutic.
Oferim sesiuni live, deschise abonaților de 4 ori pe săptămână, ceea ce este perfect pentru a crea o practică regulată de respirație. Sesiunile gratuite se desfășoară o dată la fiecare 3 săptămâni și sunt deschise oricui.
Pentru a participa la sesiunile noastre, ai nevoie de access la internet și o pereche de căști audio.
Înainte de începerea sesiunii, trebuie să vă pregătiți spațiul. Puteți face sesiunea stând pe un fotoliu sau culcat. Ideal este să folosiți căști, dar puteți utiliza și difuzoarele calculatorului, dacă aveți un sunet de bună calitate și volumul poate fi ridicat. Asigurați-vă că aveți o conexiune bună la internet pentru o calitate audio optimă.
De regulă vă veți deconecta mai ușor și veți intra in proces mai rapid daca aveți ochii închiși sau este întuneric in camera în care vă aflați, așa că vă recomandăm o mască de ochi. Nu uitați să aveți la îndemână șervețele, o sticlă de apă, iar dacă stați întins, asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul vostru pentru a vă putea mișca fără să vă loviți.
Ideal este să intrați într-o sesiune de respirație atunci când stomacul nu este prea plin, așa că evitați să mâncați cu cel puțin 60 de minute înainte de sesiune sau mâncați ceva foarte ușor.
Nu uitați că astfel de sesiuni sunt experiențe personale, iar prezența unei alte persoane, chiar extrem de apropiată
s-ar putea să te inhibe.
Respirația neurodinamică poate produce anumite schimbări fiziologice specifice în corp și poate duce la eliberări fizice și emoționale intense. Prin urmare, din motive de siguranță, nu permitem persoanelor cu următoarele afecțiuni să participe la o sesiune de respirație fără acordul prealabil al unui medic:
-
Anevrisme
-
Boli cardiovasculare și/sau neregularități, inclusiv infarct miocardic anterior
-
Dezlipire de retină
-
Epilepsie
-
Glaucom
-
Hipertensiune arterială necontrolată cu medicamente
-
Istoric de accidente vasculare cerebrale sau convulsii
-
Sarcină
-
Medicamente anticoagulante prescrise
-
Tulburare bipolară sau schizofrenie (diagnosticată de către un profesionist din domeniul sănătății)
-
Spitalizare pentru orice afecțiune psihiatrică severă în ultimii 3 ani, cum ar fi o tentativă de suicid
-
Tulburare de stres post-traumatic, in special cazuri severe diagnosticate și aflate in grija unui profesionist din domeniul sănătății
-
Orice alte afecțiuni medicale, psihiatrice sau fizice care ar putea afecta capacitatea de a participa la activități care implică eliberare fizică și/sau emoțională intensă.
La cerere, putem furniza medicilor informații specifice pentru a putea evalua capacitatea ta de a participa în sesiunile noastre. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți întrebări.
-
Cu excepția sesiunilor exclusive pentru abonați, la fiecare 3 săptămâni oferim sesiuni gratuite, deschise tuturor celor care vor să participe. Sesiunile gratuite sunt vizibile pe site și pot fi rezervate oricând.
Nu limităm și nici nu condiționăm numărul de participări la sesiunile gratuite de achiziționarea unui abonament. Sesiunile de respirație neurodinamică incluse în abonamentele noastre sunt identice cu cele gratuite, atât din punct de vedere al calității, dar și al suportului oferit.
Abonamentele includ însă o serie de beneficii suplimentare precum sesiuni de Breath & Reset (20 min), Power Breathing (20 min), Sesiuni de integrare prin desen (mandale, neurografică), Suport Terapeutic (cu psihologi/psihoterapeuți calificați sau consiliere holistică), dar și la resursele dedicate de minduflness, inclusiv cursurile si programele noastre online accesibile în curând prin aplicația de mobil.
Sesiunile de integrare în respirația neurodinamică sunt întâlniri individuale sau de grup care au loc după o sesiune de respirație neurodinamică. Acestea sunt concepute pentru a ajuta participanții să proceseze și să integreze experiențele și emoțiile intense care pot apărea în timpul respirației. Fără integrare, experiențele intense pot fi copleșitoare sau confuze. Sesiunile de integrare oferă un spațiu sigur și susținut pentru a procesa aceste experiențe și a le transforma în oportunități de creștere și dezvoltare.
Cel mai adesea ne vom concentra pe:
-
Explorarea și înțelegerea experiențelor: Participanții pot discuta despre ceea ce au simțit și experimentat în timpul sesiunii de respirație.
-
Procesarea emoțiilor: Sesiunile de integrare oferă un spațiu sigur pentru a exprima și procesa emoțiile care au ieșit la suprafață în timpul respirației.
-
Conectarea cu ceilalți: Împărtășirea experiențelor cu alții poate crea un sentiment de comunitate și susținere.
-
Obținerea de îndrumare și sprijin: Facilitatorul poate oferi îndrumare și sprijin pentru a ajuta participanții să înțeleagă și să integreze experiențele lor.
-
Aplicarea în viața de zi cu zi: Sesiunile de integrare pot ajuta participanții să aplice perspectivele dobândite în timpul respirației în viața lor de zi cu zi.
-